Har din organisation metoder, kompetens och en ledning som arbetar för en hållbar och innovationsdriven organisation?  Denna workshop ger dig verktyg och metoder för en organisation som tar höjd för dagens snabba förändringstakt och för de förändrade kundbehoven. Agerar inte medarbetare och ledning med innovationshöjd och hållbarhet på ett snabbfotat sätt så kommer verksamheten att stagnera. Det behövs förutsättningar för att möjliggöra snabba omställningar och driva innovation, dessa förutsättningar behöver ligga i organisationens DNA. Det behövs strukturer, förmågor och ledningssystem som verkar i sin samtid.

Efter workshoppen kommer ni få med er:
• Effektiv styrning enligt ISO 56002 (Innovationsledning)
• ISO 56002 och skillnader mot ISO 9001.
• Förståelse för förutsättningar för att arbeta systematiskt med innovation. • Kunskap om Lean Startup modellen, som är en modell för att driva innovation. Modellen kommer ursprungligen från Silicon Valley och är den mest etablerade inte bara bland startups, men framför allt bland traditionella bolag.
• Presentation av Sustainable Innovation Canvas, ett verktyg för att snabbt hitta en livskraftig affärsmodell

Målgrupp
Du är VD, verksamhetsledare, HR-chef, affärsutvecklare eller områdeschef, Kvalitetschef, Miljöansvarig eller arbetar som hållbarhetschef.

Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper för att tillgodogöra sig denna kurs, dock är det en fördel om man har grundläggande kunskaper i någon av de tre standarderna ISO 9001, 14001 eller OHSAS 18001.

Tid & plats
16 oktober 2020, 08.45 – 12.00
Online

Workshop upplägg
Workshoppen kommer varva teori med praktiska hands-on övningar.

Pris
Online kurs: 500 kr exkl. moms.

Anmälan senast den 10 okt
Skicka namn och organisationsnummer: per.elvin@elvinpartners.se

För mer information kontakta:

Katarina Chowra
katarina.chowra@maplebloom.com
0706 35 86 80

Per Elvin
per.elvin@elvinpartners.se
0762 15 14 64

Guider under workshopen

Katarina Chowra, hållbarhets och  innovationscoach. Katarina har haft roller som intraprenör och entreprenör, verkat i Silicon Valley och vid ett antal av Sveriges acceleratorer. Nu arbetar hon med att coacha startups samt team, ledningar och styrelser i etablerade bolag. Katarina arbetar i bolaget maplebloom.com.

Per Elvin, hållbarhetskonsult och revisionsledare.  Per har bred erfarenhet av ledningssystem med  fokus på kvalitet, miljö och förbättringsarbete sen  25 år från en mängd skiftande branscher. Per är  även en uppskattad utbildare. Per verkar i sitt bolag elvinpartners.se.. för att bygga implementera och utveckla ledningssystem för  en hållbar affär.

Varmt välkomna!