Genom åren har jag dokumenterat många av musikscenens aktörer. Som ung, hungrig fotograf och med studier i ”humanekologi” i bagaget gav jag mig av till New York för att söka lyckan. Jag blev påkörd av en bil Brooklyn och fick göra en omstart och skapa mig en ny verklighet utan en karta för livspusslet.

Min kombination av kreativitet och teknisk kompetens löper som en röd tråd i alla mina uppdrag. Idag arbetar jag med film men även stillbild och vill med mitt bildspråk synliggöra människans oändliga möjligheter att hitta snillrika lösningar på till synes omöjliga problem.

Björn Babba Callius
Filmfotograf
0733-56 40 13
Mejla mig
LinkedIn

Green Onions medlemmar

Mitt mål. Av de 17 globala målen i Agenda 2030 känner jag särskilt starkt för Mål 3 om god hälsa och välbefinnande. Varför? I slutet av 90-talet levde jag livet som fotograf i New York. 1998 blev jag överkörd av en bil. I rask följd – krossad skalle, svårt skadade ben, operationer, koma, uppvaknande, dubbelsyn, livsuppehållande vård. Lära mig gå. Lära mig prata. Lära mig allt. En gång till.

Idag bor jag i Stockholm. Jag var fotograf då och jag är fotograf nu. Kanske är jag en bättre fotograf nu. Händelsen har fått mig att se mer. För jag kunde välja. Det kan inte alla. Jag hade styrkan att resa mig från det hemska som hände En styrka inte alla har. Det viktigaste. Där har jag min styrka. Kunskapen om att allt är möjligt. Jag delar gärna min upplevelse och min kunskap. Det handlar om hållbarhet, hur bräckligt livet är och att allt är möjligt.

Green Onions medlemmar