Som fotograf arbetar jag med det verktyg jag älskar mest och det har blivit min prioritering att använda min kunskap till att hjälpa företag med sitt hållbarhetsarbete på vilken nivå de än startat.

Med god kommunikationsförmåga gestaltar jag människor, ting och miljöer i olika former som reportage, lifestyle och företagsporträtt både i studio och miljö. Tung industri eller fina detaljer — jag omfamnar både och. Min passion är att få dela med mig av vad jag ser.

Anja Callius
Fotograf & Bildbanksproffs
0704-93 67 83
Mejla mig
LinkedIn

Anjas mål. Av de 17 globala målen i Agenda 2030 känner jag särskilt starkt för Mål 14 om hav och marina resurser. Våra hav och djurlivet i marina miljöer är så ofattbart påverkade av våra mänskliga handlingar att vi borde ha dragit i nödbromsen för väldigt länge sedan. Haven täcker 70 procent av vår planet. Plaster, gifter, utsläpp, föroreningar, varmare hav och utfiske är bara några delar av en djup problematik. Alla somrar som barn seglade jag runt i Östersjöns skärgård i en liten båt och kärleken till klippor, öar och vattnet sitter benhårt kvar i själen. Att som vuxen veta att mina egna barn inte bör äta många av fiskarna från mitt närmsta hav känns helt enkelt förfärligt. Är det så här vi vill ha det? Att stödja Östersjöns marina liv är något jag vill bidra med!

Genom åren har jag dokumenterat många av musikscenens aktörer. Som ung, hungrig fotograf och med studier i ”humanekologi” i bagaget gav jag mig av till New York för att söka lyckan. Jag blev påkörd av en bil Brooklyn och fick göra en omstart och skapa mig en ny verklighet utan en karta för livspusslet.

Min kombination av kreativitet och teknisk kompetens löper som en röd tråd i alla mina uppdrag. Idag arbetar jag med film men även stillbild och vill med mitt bildspråk synliggöra människans oändliga möjligheter att hitta snillrika lösningar på till synes omöjliga problem.

Björn Babba Callius
Filmfotograf
0733-56 40 13
Mejla mig
LinkedIn

Mitt mål. Av de 17 globala målen i Agenda 2030 känner jag särskilt starkt för Mål 3 om god hälsa och välbefinnande. Varför? I slutet av 90-talet levde jag livet som fotograf i New York. 1998 blev jag överkörd av en bil. I rask följd – krossad skalle, svårt skadade ben, operationer, koma, uppvaknande, dubbelsyn, livsuppehållande vård. Lära mig gå. Lära mig prata. Lära mig allt. En gång till.

Idag bor jag i Stockholm. Jag var fotograf då och jag är fotograf nu. Kanske är jag en bättre fotograf nu. Händelsen har fått mig att se mer. För jag kunde välja. Det kan inte alla. Jag hade styrkan att resa mig från det hemska som hände En styrka inte alla har. Det viktigaste. Där har jag min styrka. Kunskapen om att allt är möjligt. Jag delar gärna min upplevelse och min kunskap. Det handlar om hållbarhet, hur bräckligt livet är och att allt är möjligt.