Hållbar affärsutveckling

Vilken väg ska vi ta? Att driva en affärsverksamhet inom planetens gränser

Välkomna till en inspirationsföreläsning om vad hållbarhet inom miljö och klimat egentligen handlar om, den situation människan själv har försatt sig i och det avgörande vägval vi nu alla står inför.

Utifrån sin unika kombination av kunskaper och erfarenheter som geograf, glaciolog och journalist vill Erik Huss öka vår förståelse för abstrakta miljö- och klimatfrågor som…

  • Hur planetens livsuppehållande system fungerar
  • Hur miljö och klimat påverkas negativt av människan
  • Hur vi kan vända utvecklingen till vår egen – och planetens – fördel

En rejält omskakande men samtidigt inspirerande föreläsning som visar oss vägen till ett mer ansvarsfullt, lustfyllt och kunskapsbaserat sätt att driva våra affärsverksamheter.

Målet är att skapa insikter som gör att företagets verksamhet går att försvara ur ett planetärt perspektiv, nu och i framtiden.

Vetskapen att vi genom att skapa verklig affärsnytta kan uppnå ett hållbart samhälle gör att vi trots de stora utmaningarna kan gå från föreläsningen med ett hoppfullt leende på läpparna.

Föreläsare:

Erik Huss är utbildad journalist och geograf med forskarutbildning inom glaciologi och klimatutveckling samt UGL (Utbildning Grupp Ledarskap. Han driver företaget Husstainability som hjälper företag att utveckla hållbara affärsmodeller. Erik har tidigare arbetat som kommunikations- och presschef för Sveriges annonsörer, och presschef för Kungl. Vetenskapsakademien samt har varit vetenskapsredaktör för IGBP, ett nätverk med 12 000 forskare inom Earth System Science.

Föreläsningen har hållits för medlemsföretag hos Stockholms Handelskammare. 

Vill du veta mer eller boka en aktivitet?

Ta kontakt så diskuterar vi ett upplägg! 

    Jag accepterar villkoren. Vi använder dina uppgifter enbart för att kommunicera med dig.

    * Obligatoriskt