Teamet inom Green Onion

Som konsulter inom hållbarhet och kommunikation hjälper Green Onion företag att ta nästa steg på vägen i sitt hållbarhetsarbete – oavsett var de befinner sig längs sin hållbarhetsresa.

Rådgivning, utbildning och innovativa workshops ger organisationer de kunskaper och insikter de behöver för att kunna arbeta för en hållbar utveckling. Kommunikation hjälper deras kunder att göra ansvarsfulla och hållbara val av produkter och tjänster. Det leder till hållbara affärsmodeller och livsstilar.

Av FN:s 17 globala mål inom Agenda 2030 har vi valt MÅL 9 och MÅL 12 där vi som konsulter och kommunikatörer för hållbara företag har störst möjlighet att påverka och bidra till en hållbar utveckling.

RÅDGIVNING & UTBILDNING

Per Elvin – Hållbarhetskonsult 

Bygg, sjukvård, tillverkande industri, IT, flyg, fordon, verkstad, entreprenad och brandskydd. Som verksamhetskonsult inom kvalitet, miljö, energi och arbetsmiljö och olika kvalitetsmetoder har jag samarbetat med en mängd företag i olika branscher.  Jag hjälper företag med rådgivning och utbildning samt att implementera och driva miljölednings- och kvalitetsledningssystem och ta fram hållbarhetsredovisningar.

Vi måste alla vara rädda om vår planet genom att leva hållbart och aktivt motverka utarmning av naturens resurser. Närmast hjärtat ligger omvårdnaden av bin som bidrar till en tredjedel av jordens matproduktion. Idag har hälften av världens bin försvunnit.

RÅDGIVNING 

Rose Omega – Environmental Management Professional 

For the past 15 years I have worked with business development, project planning and environmental compliance reporting in solid waste management, greenhouse gas accounting, ecological agriculture, eco tourism and coastal resource management in the Philippines.

Projects include conversion of organic and food waste to electricity and bio-compost and conversion of recyclable components of waste into solid recovered fuels for cement plants.

I want to leverage my skills, time and passion on projects that make an impact to the environment and sustainable development.

AFFÄRSUTVECKLING

Katarina Chowra – Affärsutvecklare 

Kundernas preferenser förändras och medarbetare söker meningsfullhet. Samtidigt sker nu en förflyttning från silotänk till ett holistiskt synsätt. Visionen och affären behöver förenas i en hållbar affärsmodell. För framtidssäkra företag är hållbarheten en naturlig del av kärnaffären.

I flera år har jag jobbat med startups och hjälper nu etablerade företag att bli mer agila genom att integrera innovation och hållbarhet i affären, kulturen och verksamheten. Från Silicon Valley har jag plockat med mig insikter och verktyg som jag använder i mina innovativa workshops.

Jag är övertygad om att det är via företagande som vi på snabbast sätt kan uppnå en hållbar, blomstrande och kärleksfull värld. Att bidra till att fler bolag blir goda krafter i samhället är min drivkraft.

KOMMUNIKATION

Maria Lindberg Howard – Copywriter & Journalist

Min drivkraft som skribent är en kombination av hjärta och hjärna där viljan att göra skillnad drivs av min nyfikenhet att ständigt vilja lära mig mer. Två tidiga inspiratörer var Torsten Ehrenmark, journalist och utrikeskorrespondent samt Jan Cederquist, copywriter och reklamman. Båda hade förmågan att se det stora i det lilla och kunna beskriva det på ett oförglömligt sätt.

Jag vill hjälpa företag att kommunicera sitt varför, att förmedla det som är själva hjärtat i verksamheten. All kommunikation bygger på dialog och berättelser berör, inte minst om ämnet är komplext. Att formulera sitt budskap till omvärlden stärker medarbetarnas engagemang i hållbarhetsarbetet. En hållbar utveckling är mitt ikigai.

KOMMUNIKATION

Michael Wall – Strategisk Art Director

Flyttade 1982 från Eskilstuna till Stockholm för att bli rockstjärna. Men istället började jag att jobba med grafisk design med musiken som kraft och kreativ inspiration. Med kundens varumärke i fokus skapar jag stark visuell kommunikation. Från logotyper och designmanualer till årsredovisningar, hållbarhetsrapporter, kreativa koncept och grafisk produktion.

Företag och organisationer som kommunicerar sitt hållbarhetsarbete på ett öppet, trovärdigt och inspirerande sätt bygger ett starkare varumärke både för medarbetarna och kunderna. Därför är det viktigt att i ett tidigt skede ta kommando över den processen och samtidigt våga visa sin passion.

KOMMUNIKATION

Anja Callius – Fotograf & Bildbanksproffs

När jag 1989 första gången fick en kamera i händerna visste jag att fotografi var min väg. Inspirerad av National Geographics makalösa reportage om natur, människa och miljö utbildade jag mig på fotoskolor i Sverige och utomlands och fick Roland Polhem-stipendiet från Hasselblad 1999.

Planeten förändras i rask takt och vad kan jag som fotograf göra? Att få arbeta med det verktyg jag älskar mest vill jag hjälpa andra som också vill göra bra saker för världen, på vilken nivå de än startar sitt hållbarhetsarbete. Min passion är att få dela med mig av vad jag ser.

KOMMUNIKATION

Björn Babba Callius – Filmare & Fotograf

Genom åren har jag dokumenterat många av musikscenens aktörer. Som ung, hungrig fotograf och med studier i ”humanekologi” i bagaget gav jag mig av till New York för att söka lyckan. Där råkade jag 1998 ut för en trafikolycka och med krossat skallben och ett tiotal benbrott tvingades jag omvärdera min världsbild.

Jag tvingades göra en omstart och skapa mig en ny verklighet utan en karta för livspusslet. Idag arbetar jag framför allt med film och vill med mitt bildspråk synliggöra människans oändliga möjligheter att hitta snillrika lösningar på till synes omöjliga problem.

WEBBPRODUKTION

Eva Risinger – Webbutvecklare & Projektledare

Att bygga en snygg och  användarvänlig webbplats kräver en särskild fingertoppskänsla. Jag lyssnar gärna på kunders specifika önskemål för att kunna lösa uppdragen med trygghet och tydlighet.  Jag är frontend-utvecklare och arbetar oftast i WordPress.

För varje nytt webbuppdrag utgår jag från varumärket, verksamheten och målgruppen. Idéer bollas med uppdragsgivaren och samarbetspartners för att komma fram till den bästa lösningen och strukturera webbplatsen enligt önskemål och behov.

WEBBPRODUKTION

Agneta Calais Brobäck – Systemutvecklare & Projektledare

Jag är backend-utvecklare och särskilt förtjust i SQL-databaser. Jag tycker att det är viktigare att fokusera på kundens behov än att stirra sig blind på tekniken och den bästa belöningen är när kunden får nytta av vårt arbete.

Jag är utbildad systemvetare vid Uppsala universitet och har drygt 25 års erfarenhet bakom mig som IT-konsult.